Historia mody: jak ubrania odzwierciedlają naszą kulturę.

Sztuka a technologia: interaktywne instalacje i sztuczna inteligencja.

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym przebiegiem konwersji materii, który pozwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) pochłonąć cukry z soku z winogron, by oswobodzić dwutlenek węgla i alkohol etylowy, jaki zostaje w finalnym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od typu winogrona i warunków. Na przykład w winach stołowych jest między 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry pomiędzy 16 a 18 procent. Najczęstszym metodą w celu ustalenia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego gorączki wrzenia – dowiedz się znacznie więcej na stronie wina. Wina mają co więcej niewielkie ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one otwartym wynikiem fermentacji, lecz hydrolizy pektyn (odkrywających się w skórce winogrona) za wsparciem przedsięwzięcia enzymów. Bo pektyna znajduje się o wiele bardziej w skórce niż w soku, białe wina zawierają niemało mniej alkoholu metylowego aniżeli wina czerwone. W co niektórych wypadkach się podgrzewa sok, by usunąć tą zawartość metylową, choć w takiej ilości nie jest ona złośliwa dla organizmu.
1. Czytaj dalej

2. Zobacz teraz

3. Znajdź tutaj

4. Znajdź więcej
Mody w sztuce: od impresjonizmu po postmodernizm.

Comments are closed.

Wierność partnera

Jak wygląda praca testerów na wierność W niejednym związku pojawić się ...

Program do rezerwowa

Jakie funkcjonalności posiadać powinny programy hotelowe Wielu właścicieli pensjonatów czy hoteli ...

Bankowość a Global

Zrównoważona Finansowość: Jak Banki Wspierają Cele Zrównoważonego Rozwoju Nie ulega najniższej ...

Rytuały i Nawyki We

Święta i Tradycje We Wrześniu: Od Labor Day do Rosh ...

Jak wybrać sklep do

Urządzenia do hydrauliki siłowej - gdzie można je kupić Hydrauliczne urządzenia ...